На українському ринку овочів спостерігається значне підвищення цін. За даними аналітиків проєкту EastFruit, минулого тижня вартість популярних овочів, зокрема капусти, почала зростати. Нижня цінова межа для капусти підвищилася з 42 до 44 гривень за кілограм.
Про це розповідає Finway
Також дорожчає морква: її нижня цінова межа зросла з 25 до 27 гривень. В той же час виробники картоплі мають змогу знизити ціни, і наразі цей овоч продається за 13-23 гривні за кілограм, тоді як тиждень тому ціни коливалися на рівні 15-24 гривень.
Зростання цін на томати та редис
На ринку з’явилися перші партії місцевих тепличних помідорів, які виявилися дорожчими за імпортні. Вартість томатів зросла з 65-85 до 85-135 гривень за кілограм. Інші овочі також зазнали змін: ціна на кабачки знизилася зі 110-115 до 95-110 гривень, натомість пекінська капуста подорожчала з 55-60 до 60-90 гривень за кілограм.
Високий попит на редис дав можливість продавцям підвищити ціни: нижня межа зросла з 50 до 65 гривень за кілограм. У сегменті зелені зафіксоване зростання цін на зелений лук – нижня межа піднялася зі 100 до 130 гривень.
Фрукти дешевшають
Водночас, у фруктовому секторі спостерігається тенденція до зниження цін. Найбільше подешевшав виноград: нижня межа впала зі 175 до 110 гривень за кілограм. Також знизилася вартість ківі – верхня межа зменшилася з 270 до 190 гривень, а ціна на мандарини знизилася з 75-135 до 65-125 гривень за кілограм.
«Ціни за іншими позиціями збереглися на рівні попереднього періоду».