В Україні триває тенденція до підвищення цін на м’ясо, зокрема на яловичину, вартість якої зросла на 6% і наразі становить 317 грн за кілограм. Найбільш помітним є подорожчання свинини, про що свідчать дані фахівців Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Про це розповідає Finway
Протягом останнього місяця вартість свинячого ошийка зросла на 20%, а в річному вимірі зростання сягає 39%, що призвело до ціни 330 грн за кілограм. Експерти УКАБ зазначають:
“Найближчим часом істотного зниження цін на свинину не очікується”
.
Стан поголів’я свиней в Україні
На початок квітня в Україні поголів’я свиней становило 4,6 млн, що на 11% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2024 року. Крім того, вартість яловичини продовжує зростати: середня ціна на гуляш за місяць підвищилася на 6%, а в річному обчисленні цей показник зріс на 14%.
Ціни на куряче м’ясо
Ціни на куряче філе також зазнали змін: за місяць вартість зросла на 5%, тоді як середня ціна курячих тушок залишилася практично незмінною. Водночас ціни на курячі стегна знизилися на 4%.