Цього тижня в Україні зафіксовано чергове підвищення цін на якісну моркву. За словами аналітиків проєкту EastFruit, основною причиною цього явища є висока активність покупців в умовах обмеженої пропозиції.
Про це розповідає Finway
Оптові компанії та торговельні мережі активно скуповують залишки продукції, при цьому запаси овочів у сховищах швидко зменшуються. Як відповідь на збільшений попит українські фермери почали підвищувати відпускні ціни.
Наразі морква продається за ціною 30-40 грн/кг (0,73-0,97 дол./кг), залежно від якості та обсягів партії. Це в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Сезонне виснаження запасів
Фахівці ринку пояснюють таку динаміку цінами сезонного виснаження запасів якісної продукції. Учасники ринку також зазначають, що оптовики стикаються з труднощами у закупівлі моркви належної якості.
Порівняння з минулим роком
Цікаво, що сьогодні морква в Україні коштує вже у 4,5 раза дорожче, ніж у цей же період минулого року. Це викликає занепокоєння серед споживачів і може вплинути на загальну цінову політику на ринку овочів.