Агрохолдинг «Західний Буг» інвестує ₴1 млрд у завод макаронів із твердих сортів пшениці

Ціль – стати другою Barilla: українська агрокомпанія за ₴1 млрд збудує підприємство з виробництва макаронів з твердих сортів пшениці.

Агропромислова компанія «Західний Буг», яка володіє значними активами на заході України, почала реалізацію масштабного інвестиційного проєкту вартістю 1 мільярд гривень. Компанія будує перший в Україні млин, що спеціалізуватиметься виключно на переробці пшениці твердих сортів (дурум), а також сучасну макаронну фабрику.

Про це розповідає Finway

Стратегія розвитку та інновації у переробці

Метою «Західного Бугу» є досягти рівня виробництва, який дозволить компанії стати українським аналогом відомої італійської Barilla — лідера з виготовлення пасти із 100% твердої пшениці. Власний курс на поглиблення переробки власної сировини компанія взяла ще у 2019 році. Первісно планувалося організувати переробку і м’якої, і твердої пшениці на одному млині, однак у 2024 році концепцію змінили, зосередившись на дурумі. Для цього було закуплено спеціалізоване обладнання, що відкриває можливість значно наростити обсяги виробництва якісного борошна для макаронних виробів.

Плани запуску та ринки збуту

Відкриття макаронної фабрики заплановано на вересень, а запуск млина — на жовтень поточного року. На першому етапі підприємство зможе переробляти 80 тонн твердої пшениці на добу. Для забезпечення стабільних поставок сировини «Західний Буг» впроваджує програму контрактного вирощування пшениці у співпраці з фермерами.

Вироблене борошно планують переважно експортувати на європейський ринок, де зберігається високий попит на продукцію з твердих сортів пшениці. Частина борошна також залишатиметься для внутрішнього ринку — воно використовуватиметься для виготовлення преміальної лінійки макаронних виробів.

“другою Barilla”

Новини по темі