На Миколаївщині активно відновлюють сховища для довгострокового зберігання овочів і фруктів, які зазнали пошкоджень під час війни. Директор департаменту агропромислового комплексу Миколаївської ОВА Олена Піскун розповіла, що до війни на території області було 18 сховищ загальною місткістю 39 400 тонн, з яких 23 900 тонн були збудовані за новітніми технологіями. З початком повномасштабного вторгнення частина з них постраждала, і зараз тривають роботи з їх відновлення.
Про це розповідає Finway
Дефіцит овочесховищ в Україні
Юрій Кормишкін, голова компанії «ПАЕК», яка є одним з провідних виробників овочевої продукції на Миколаївщині, зазначив, що по всій країні спостерігається значний дефіцит сховищ для якісного зберігання плодоовочевої продукції. Зважаючи на це, компанія вирішила створити власну базу для зберігання. Всього за рік вони змогли придбати та орендувати овочесховища, склади та холодильники, які забезпечують понад 12 000 тонн одночасного зберігання. На сьогодні їх завантаженість перевищує 90%.
Кормишкін підкреслив, що через постійні відключення електроенергії всі бази для зберігання овочів оснащені генераторами, щоб гарантувати збереження продукції.