Зміни цін на м’ясо в Україні: яловичина, бекон та сало

На м’ясо в Україні "повісили новий цінник"

В Україні відбулося суттєве підвищення цін на м’ясні продукти, зокрема на яловичину та бекон. Найближчим часом споживачі помітять зміни в супермаркетах, де ціни на основні види м’яса зросли.

Про це розповідає Finway

Зростання цін на яловичину та бекон

Згідно з даними, середня ціна на яловичину гуляш підвищилася з 304,08 грн до 313,98 грн за кілограм. Також яловичі ребра подорожчали з 172,29 грн до 175,45 грн за кілограм. Це свідчить про загальну тенденцію до підвищення вартості м’ясних продуктів в Україні.

Бекон, вироблений компанією «Укрпромпостач», став ще дорожчим: його середня вартість зросла з 434,67 грн до 459,37 грн за кілограм. Цікаво, що ціни у різних супермаркетах значно варіюються — від 445,20 грн у Megamarket до 479,00 грн у Novus.

Стабільність цін на сало

Натомість ціни на сало залишилися відносно стабільними. Домашнє сало подорожчало всього на 1 гривню — з 232,93 грн до 234,00 грн за кілограм. Водночас, солоне сало стало трохи дешевшим — його вартість зменшилася з 248,34 грн до 242,84 грн за кілограм.

«Ціни на м’ясо відображають загальні економічні тенденції в Україні», — зазначають експерти.

Новини по темі